Курс валют

Национальный Банк Молдовы 18.05.2024
EUR 1 19.3233 0.0000
USD 1 17.7734 0.0000
RUB 1 0.1958 0.0000
RON 1 3.8839 0.0000
UAH 1 0.4518 0.0000
MDL USD
EUR UAH
RUB RON
Программа ТВ Акции
Назад к участникам

Пасхальный кулич, светлый праздник возвеличь!

Vikttoria Голосов 13
Cozonac cu Brinza!!!

Ingrediente:
500 kg faina
200 ml lapte
un cub de grojdie undevai 20gr.
un cub de unt la fel undevai 20 gr. Va uitati eu am pus la ochi.
2 oua intregi.
Putina sare (un virf de lingura)

Pentru umplutura:

400-500 kg de brinza de vaca
coarja de la o lamaie
zahar o canuta de 200 gr. Sau dupa gust.
2 oua intregi

Preparare:1. Mai intai de toate pregatin dospeala( punem drojdia cu 3-4 linguri de faina si una de zahar intr-o cratita amestecam bine cu putin lapte fiert caldut si aceasta o lasam sa creasca bine).
2. Dupa ce a dospit turnam in cevai mai mare pentru framinta, adaugam ouale, untul, laptele ramas, sarea si faina.
3. Framintam bine, aluatul se primeste moale nu va faveti griji Asa trebuie sa fie, presurati cu putina faina si lasati la dospit pina cind nu se primeste dublul.

4. Pregatim umplutura: Amestecăm brinza cu coarja de lamaie cu zaharul cu ouale.

5. Pregatim o tigae rotunda.

6. Dupa ce a dospit aluatul il impartim in jumatate, intindem prima jumatate pe masa cu ajutorul melesteului sau cu mina nu uitatisa presurati faina. Dupa asta presuram brinza pe toata suprafata si invirtim prima parte.
7. Le taiem in doua si le lasam deoparte si a doua parte de aluat o pregatim la fel.

8. Dupa aceasta taiem cu un cutin capetele de la cozonac si le aranjam in tigaie la mijloc asa se va primi ca un trandafir, restul de aluat invirtit cu brinza le taiem in forma de triunghi si le aranja injurul tigaiei dupa forma placuta.
9. Ungem deasupra cu putin galbenus de ou.

10. Punem cozonacul la cuptor timp de 45 de min. Va uitati si singur independenta de cuptor.
Pofta mare!!!

Paste fericit!!!
Hristos a Inviat!!!

Акция завершена

Загрузка...